Midas Wouters

Mijn eerste kennismaking met programmeren had ik als tiener toen ik op twaalfjarige leeftijd een boek over webdesign kocht. Sindsdien ben ik mij er altijd in blijven verdiepen, en leerde ik mezelf dynamische websites maken met PHP en JavaScript. Op latere leeftijd volgde ook desktop-development in C++ met de Win32 API. Naast frontend en backend technologieën, werkte ik ook veel met 3D-bestanden en het visualiseren ervan met OpenGL. Zo schreef ik o.a. een plugin voor Blender die het mogelijk maakte om met behulp van Beziér-curves een wegennetwerk uit te tekenen, en dit vervolgens in een bestaande game te importeren.

Op de middelbare school volgde ik een algemene richting industriële wetenschappen. Als logische vervolg op deze richting begon ik in het hoger onderwijs aan een opleiding als industriëel ingenieur. Al snel bleek dit echter niet mijn ding: ik miste mijn echte passie programmeren. Daarom maakte ik twee jaar geleden de beslissing om een twee-jaarse opleiding programmeren te volgen aan Thomas More in Geel.

In mijn vrije tijd hou ik me bezig met het beluisteren en maken van muziek. Ik hou ervan om nieuwe muziekgenres te ontdekken en vinylplaten te verzamelen. DJ’en met vinylplaten vind ik een meer unieke ervaring dan het mixen met digitale muziek. Muziek maken doe ik vooral met digitale muziekprogramma’s en met synthesizers.

In mijn tienerjaren had ik samen met mijn broer een bandje waarmee we zelfs ooit op de radio gedraaid werden en naar aanleiding daarvan uitgenodigd werden in een programma op de Belgische en Nederlandse TV.

Verder ben ik al lang bij de scouts. Na jaren actief lid te zijn, ben ik nu materiaalmeester en zorg ik ervoor dat het materiaal geordend en onderhouden blijft en regel ik de uitleen ervan. Vorig jaar maakte ik voor de scouts een mobiele tapinstallatie. Ik maakte het ontwerp, tekende het uit en een paar vrienden hielpen me bij het lassen.

Hard skills

C#, PHP, Python, C++
Webdesign (HTML, CSS, JavaScript)
Desktop (WPF, Windows Forms)
SPA (Angular, Blazor, React)
SQL
Beeldbewerking
Versiebeheer (Git)
Linux

Soft skills

Op het vlak van persoonlijkheid behoor ik eerder tot de introverte personen. Ik ervaar daardoor verschillende positieve punten die me goed van pas komen in een job als programmeur.

Als introvert persoon kan ik goed alleen zijn. Urenlang geconcentreerd aan een project werken is zeker aan mij besteed. Ik kan gefocust aan iets werken en heb een creatieve aanpak.

Ik kan als collega goed luisteren naar anderen zodat ik inhoudelijk ook goed kan reageren. Ik ken mezelf goed en door mijn luistervaardigheden kan ik ook snel andere mensen doorgronden. Beslissingen neem ik doordacht omdat ik er altijd vooraf grondig over nadenk.

Ik vind het fijn om samen te werken in een team met mensen die dezelfde passie delen. Ik hou ervan om kennis uit te wisselen en leer graag uit opbouwende kritiek.